Niet koud, niet warm:
precies goed

Energie besparen met airconditioning

Moderne airco’s verslinden helemaal geen energie meer. U kunt zelfs energie besparen met airconditioning. Diverse modellen die Euro-Air verkoopt hebben de hoogste energiebesparingsscore: A+++ in de Europese energieclassificatie. Deze zuinige airco’s stoten aanzienlijk minder CO2 uit dan hun voorgangers.

Verlaag het energieverbruik in regio Rotterdam en Den Haag

De invertertechnologie waarmee de meeste nieuwe airco-units zijn uitgerust zorgen voor een verlaging van het energieverbruik. De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt en het opstarten duurt veel minder lang. Door de stijgende energieprijzen en de bewustwording van broeikaseffect, wint deze milieuvriendelijke toepassing snel aan populariteit, zowel in woningen als in bedrijven.

Het warmtepompprincipe berust op het principe van de koelcyclus. Dit is te vergelijken met een omgekeerd werkende koelkast. Of beter gezegd: een omgekeerd werkende airco. 

Er wordt elektrische energie toegevoerd en de warme wordt verplaatst. De warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en via de airconditioner naar de leefruimte verplaatst.

Warmteterugwinunit
Met een warmteterugwinunit kunt u ook veel energie besparen. Bij dit principe wordt de warmte die normaal afgevoerd wordt, voor meer dan 95% hergebruikt in de toevoerlucht.