Niet koud, niet warm:
precies goed

Airconditioningproducten

Bevochtigers en ontvochtigers

In woningen en de utiliteitsbouw treedt het verschijnsel van een te lage of te hoge luchtvochtigheid regelmatig op. Dit is vaak afhankelijk van het jaargetijde. Er zijn voor beide problemen verschillende oplossingen te vinden die Euro-Air in overleg met de gebruiker adviseert.

Luchtbevochtigers en ontvochtigers worden onder meer toegepast in:

 • bibliotheken
 • woningen
 • drukkerijen
 • kerken
 • concertgebouwen
 • musea
 • opslagruimten voor kunst
 • kinderopvang
 • zwembaden

Cassette-units

Cassette units zijn speciaal ontworpen voor situaties waar een airconditioner onopvallend aanwezig dient te zijn. Voor kantoren, restaurants, winkels, en woonhuizen is het cassettesysteem een perfecte oplossing.

De cassette units worden grotendeels in het plafond geïntegreerd. Het gedeelte dat zichtbaar blijft, heeft een slanke en moderne vormgeving. Deze airconditioning units zijn één-, twee- of vierzijdig uitblazend leverbaar. Op de units kunnen bij de meeste merken extra uitblaaskanalen worden aangesloten, waarmee aangrenzende ruimtes geconditioneerd kunnen worden. Het geavanceerde luchtgeleidingssysteem garandeert een vrijwel geruisloze werking en een goede luchtverdeling.

Chillers

Waterkoelaggregaten (vloeistofkoelers) leveren gekoeld water aan bij voorbeeld een luchtbehandelingskast, om via een koudwaterblok lucht te koelen die dan weer wordt ingeblazen in te koelen ruimten.

Gekoeld water wordt ook in de procestechniek toegepast. Deze compacte koelsystemen bestaan in diverse capaciteiten en zijn in zowel lucht- als watergekoelde uitvoering verkrijgbaar.

Kanaalunits

Alleen de aanwezigheid van de roosters en het gelijkmatige aangename binnenklimaat verraadt de aanwezigheid van kanaalunits. Deze units zijn fluisterstil en vormen geen storende factor in het interieur. De kanaalunits zijn het ideale systeem als koeling en/of verwarming onopvallend aanwezig dient te zijn.

Luchtverdeelslangen (airsocks)

Euro-Air luchtverdeelslangen (airsocks) zijn de ideale oplossing voor het inblazen van grote hoeveelheden gekoelde- of verwarmde lucht, in ruimtes waarbij een tochtvrije werkomgeving en een goede luchtverdeling noodzakelijk zijn.

De luchtverdeelslangen zijn gemaakt van doorlaatbaar polyesterdoek dat in bijna elke RAL-kleur geleverd kan worden. De lucht wordt met zeer lage snelheid over de gehele oppervlakte van de slang de ruimte ingeblazen. De luchtsnelheid in de verblijfzone zal hierdoor altijd lager zijn dan 0,2 m/s, dit wordt als zeer comfortabel ervaren.

Luchtverdeelslangen (airsocks) worden toegepast in:

 • laboratoria
 • keukens
 • scholen
 • fitnesscentra
 • kantoren
 • winkels
 • kantoren
 • productiebedrijven
 • restaurants

Luchtgordijnen

Winkelend publiek, bezoekers en cliënten moeten makkelijk bij u naar binnen kunnen lopen door geopende deuren. Uiteraard wilt u dan geen tocht, stof, insecten, bladeren of koude vlagen mee naar binnen krijgen. Het luchtgordijn biedt de oplossing.

Een goed 'sluitend' luchtgordijn zorgt ervoor dat uw winkel-, showroom- of restaurantklimaat energievriendelijk geconditioneerd blijft. Zonder dat uw verwarming of airconditioning steeds weer energieverslindende tussensprintjes moet maken zodra er bezoekers binnenkomen.

Euro-Air Nederland heeft niet alleen jarenlange ervaring in luchtgordijnen, maar kan ook alle systemen en inbouwmethodes voor een luchtgordijn op maat te installeren.

Plafondunits

Plafond units worden direct onder het plafond geïnstalleerd. In het bijzonder wanneer er geen verlaagd plafond aanwezig is en u toch verzekerd wilt zijn van een uitgebalanceerd klimaat, is een plafondunit de ideale oplossing.

Deze airconditioner kenmerkt zich door zijn grote luchtworp, waarbij geconditioneerde lucht strak tegen het plafond wordt uitgeblazen. Dit veroorzaakt een gelijkmatige temperatuurverdeling van de gehele ruimte. De aantrekkelijk gestroomlijnde vormgeving van deze plafondunits zorgen ervoor dat deze airco's in nagenoeg elk interieur kunnen worden toegepast, zoals in:

 • kantoren
 • restaurants
 • laboratoria
 • winkels
 • showrooms
 • fitnesscentra

Vrijwel alle airconditioners zijn leverbaar in een uitvoering die niet alleen koelt, maar ook verwarmt. Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner gedurende een langere periode rendabel.

Vloer-plafondunits

Vloer-plafondunits kunnen door een slim ontworpen condensopvang zowel toegepast worden als vloer- en als plafondunit. Het model heeft een ruimtebesparende, moderne vormgeving en een groot aantal bijzondere eigenschappen. Vloerunits zijn stil, zeer gebruiksvriendelijk en kunnen direct aan de wand (of op de vloer) geplaatst worden. Vloerunits zijn door hun vloeropstelling uitermate geschikt bij hoge glasvakken of bij matig geïsoleerde gevels.

Plafondunits zijn stil, zeer gebruiksvriendelijk en worden tegen het plafond gemonteerd en vragen geen speciale bouwkundige aanpassingen. Deze units worden ook toegepast als er boven het verlaagde plafond onvoldoende ruimte beschikbaar is. Door de (automatische) verticale uitblaaslamel is een goede luchtverdeling gewaarborgd.

Plafondunits zijn door hun relatief hoge luchtsnelheid met name geschikt voor grotere langwerpige ruimtes. Dankzij toepassing van de modernste techniek kunnen deze units ook onopvallend geplaatst worden.

Portable airconditioners

De Portable Air Conditioner (een verrijdbare airco) kan door iedereen in elk vertrek moeiteloos geplaatst worden. De fraaie binnenunit wordt simpelweg op zijn plaats gereden: bij de meeste fabricaten wordt de condensor uit het raam gehangen of bijvoorbeeld op het balkon gezet. U stopt de stekker in het stopcontact en u ervaart de heerlijke koelte van uw portable airconditioner.

Raamunits

Bij de raamairconditioningunit zijn binnen- en buitenunit geïntegreerd in één enkel toestel. Deze kan geplaatst worden in een raam of in een buitenwand. De airconditioners zijn eenvoudig door de eindgebruiker zelf te installeren omdat koeltechnische- en elektrotechnische handelingen niet noodzakelijk zijn.

Voor gemakkelijke installatie en eenvoudig onderhoud is het chassis uitschuifbaar zodat het toestel niet gedemonteerd hoeft te worden.

Vloerunits

Vloerunits kunnen direct op de vloer worden geplaatst. De slank vormgegeven vloerunits zijn stil, zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Ingrijpende bouwkundige aanpassingen kunnen bijna in alle gevallen achterwegen worden gelaten.

De luchtstroom kan naar wens zowel horizontaal als verticaal ingesteld worden. Het beschikbare koelvermogen in combinatie met het perfecte uitblaaspatroon en de fluisterstille werking, maken deze airconditioningunits uitermate geschikt voor het klimatiseren van grotere vertrekken. Denk hierbij onder meer aan ontvangstruimten, showrooms, computer- en serverruimten, laboratoria en eetzalen.

Vrijwel alle airconditioners zijn leverbaar in een uitvoering die niet alleen koelt, maar ook verwarmt.

Rooftopunits

Rooftopunits zijn speciaal ontworpen voor plaatsing op een dak. De geconditioneerde lucht wordt via een kanaalsysteem of door Euro-Air luchtverdeelslangen (airsocks) in de diverse ruimtes gebracht.

De koel- en elektrotechnische werkzaamheden hebben bij deze units al in de fabriek plaats gevonden, zodat ze relatief eenvoudig te installeren zijn.

VRF-systemen

Als u meer dan zes vertrekken in een kantoor of woonhuis wilt voorzien van klimaatbeheersing, komt u terecht in de VRF-multisystemen. Dit is de top op het gebied van klimaatbeheersing. Met een VRF-systeem kunt u tot 64 binnendelen op één buitenunit monteren.

Met dit systeem kan men koelen in de ene ruimte en tegelijkertijd verwarmen in de andere ruimte. Met de invertertechniek in de VRF-multisystemen worden hoge rendementen gehaald. Hoger dan tot dusver voor mogelijk werd gehouden. Dit maakt de VRF-multisystemen tot één van de meest geavanceerde systemen op de Nederlandse markt. De intelligente gelijkstroom (DC) invertertechnologie zorgt ervoor dat het geleverde vermogen wordt aangepast aan de capaciteitsbehoefte van het betreffende moment, en aan de individuele wens van de gebruiker.

Door de mogelijkheid iedere geconditioneerde zone te regelen, worden de energiekosten tot een absoluut minimum beperkt. Uitsluitend de ruimtes die vragen om koeling of verwarming worden geconditioneerd. Bij een constante luchtsnelheid en gelijkblijvende luchthoeveelheid, wordt de uitblaastemperatuur continu aangepast aan de werkelijke behoefte.

De moderne digitale invertertechniek in combinatie met warmtepompen, maakt de investering in deze systemen nog rendabeler, aangezien de apparatuur het hele jaar door kan worden gebruikt. Met een minimale investering aan elektrische energie zal maximale energie worden bespaard door een rendement van boven de 400%.

Wandunits en multisplits

Wandunits hebben een ruimtebesparende, moderne vormgeving en zijn ontworpen voor montage hoog aan de wand. Hierdoor is de luchtverdeling in de ruimte optimaal.

De zeer uitgebreide range wandairconditioners passen dankzij hun fraaie design en energiezuinige en gebruiksvriendelijke werking moeiteloos in elk interieur. De wandmodellen staan garant voor een fluisterstil comfort (tot 19 dB).

Bij de meeste fabrikanten bestaat er zelfs de mogelijkheid om maximaal 4 wandbinnenunits met verschillende capaciteiten op 1 buitenunit aan te sluiten. Het is niet noodzakelijk om in een keer 4 binnenunits te installeren. Uitbreiding van het systeem op een later tijdstip behoort ook tot de mogelijkheden.

Warmtepompunits

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de aarde via een bodemwarmtewisselaar. Dit is een leidingensysteem waar water doorheen loopt. Het water dat door de leiding loopt, wordt opgewarmd tot ongeveer 12 graden Celsius door de aardwarmte. Dit is niet genoeg om een woning te verwarmen. De warmtepompunit zelf zorgt ervoor dat de temperatuur van dit water stijgt tot ongeveer 35 graden. Vervolgens wordt deze warmte afgestaan aan een woning via de vloer- of wandverwarming (laag temperatuurverwarming).

Het is ook mogelijk om warmte uit de omgevingslucht te onttrekken en deze te benutten voor het verwarmen van uw woning. 

Warmteterugwinunits

Een warmteterugwinunit (WTW) is een apparaat dat zorgt voor balansventilatie met warmteterugwinning. Balansventilatie wil zeggen dat er evenveel lucht wordt afgevoerd als er wordt toegevoerd. Dat zorgt voor een goed comfort en een gezond binnenmilieu, welke temperatuur het buiten ook is. U hoeft voor goede ventilatie het raam dus niet meer open te doen, maar dat mag uiteraard wel!

Warmteterugwinning betekent dat de warmte uit de lucht die afgevoerd wordt, voor meer dan 95% weer in de toevoerlucht wordt hergebruikt. Dat zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing. Luchtjes krijgen geen kans, omdat de luchtstromen apart door de warmtewisselaar lopen. Deze zorgt voor de overdracht van de warmte van de afgevoerde aan de toegevoerde lucht. Ventilatie met warmteterugwinning is zeer comfortabel, tocht krijgt namelijk geen kans. De schone lucht die toegevoerd wordt is immers al voorverwarmd en heeft bijna dezelfde temperatuur als de afgevoerde lucht in de ruimte.

Bypass
Sommige warmteterugwinunits zijn uitgevoerd met een bypass. De automatische bypass biedt de mogelijkheid tot ‘nachtkoeling’ tijdens de zomermaanden. Door ’s nachts de koele buitenlucht binnen te halen, wordt de temperatuur in de ruimte verlaagd.

Voordelen bij renovatie of verbouwingen
Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft dat aan een bepaalde energieprestatie-eis voldoet, mag u 44% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. U betaalt uiteindelijk minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Netto komt uw voordeel op 11% van het totale investeringsbedrag.